interstede bosman reppel hendriksen maclean nix hillers illustratie

Interstede

Bosman Junior

Reppel Bouwspecialiteiten

Hendriksen Slaapadviseurs

Maclean Homestyling

NIX design

Hillers Maintenance Services

Illustraties

We hebben bijvoorbeeld woningstichting Interstede een 'gezicht' gegeven. Met 'Luc' als centrale man en toegepast op bijna alle uitingen. Van folderlijn tot wagenpark en van advertentie tot beleidsvisie. Vriendelijk en herkenbaar voor de doelgroep en daarmee medebepalend voor de uitstraling en het imago van Interstede.

Bosman is een zorgleverancier met onder andere een productlijn voor diabetespatiënten. Voor kinderen is er een juniorlijn op de markt gebracht met een wat 'speelsere' uitstraling. Hiervoor heeft Schotsen in samenwerking met Compacon Barendrecht een character ontwikkeld, welke een belangrijke rol speelt in alle communicatiemiddelen. Zoals bijvoorbeeld een informatiepakket in de vorm van een koffer met dagboekjes, oorkondes voor zelfhulp, alsmede communicatiemiddelen richting ziekenhuis en zorginstellingen.

Reppel is fabrikant van talloze producten voor de bouw, waaronder de veelvuldig toegepaste Lewis platen. Een plaat met toepassingen in funderings- en renovatiewerk. Reppel is marktleider in dit segment.
Schotsen restylde dit jaar de website, verzorgt het folder materiaal en is betrokken bij de overige communicatie activiteiten, zoals beursmateriaal en verpakkingen.

Hendriksen slaapadviseurs is verkoper van 'slaapcomfort', met vestigingen in Dordrecht en Breda. Bedden, boxsprings en slaapkamermeubelen in het hogere segment, wat vraagt om een afgewogen communicatie en vormgeving. Daarnaast brengt Hendriksen sinds dit jaar een eigen merk boxspring op de markt onder het merk 'Thuure'. Schotsen verzorgt voor Hendriksen advertenties, folders en flyers, en denkt mee over te volgen strategie en mediakeuzes.

MacLean Homestyling is leverancier van een groot aantal producten voor de doe-het-zelf markt. Uiteenlopend van plinten in alle soorten en maten, tot en met kunstgras voor op het balkon. MacLean levert aan bijna alle bouwmarkten zowel in Nederland als in Frankrijk. Schotsen realiseert naast alle verpakkingen een groot deel van de communicatie. Van website en assortimentsbox tot en met schapvoorstellen en winkelcommunicatie.

NIX Design is importeur en fabrikant van meubelen. Een trentgevoelig product met een daardoor voortdurend wisselende collectie en wat vraagt om een flexibele productpresentatie als onderdeel van de te voeren communicatie. Schotsen bedacht een losbladig systeem waarmee het overzicht altijd up-to-date blijft en verzorgde de vormgeving en de fotografie.

Hillers Maintenance Services is onderdeel van de Kortenoord Groep en gespecialiseerd in scheeps- onderhoud. Projectmatige vaak risicovolle werkzaamheden op de scheepswerf met vaak wisselende bezetting wat betreft werknemers. Hillers vindt het belangrijk om in verband met veiligheid de nadruk te leggen op de manier van werken en te volgen procedures. Schotsen is gevraagd om naast foldermateriaal en een website een veiligheidscampagne te ontwikkelen in de vorm van animaties.

Naast alle vormgeving en soms in combinatie met, worden er bij Schotsen voor verschillende klanten, andere reclamebureau's en uitgevers, illustraties gemaakt in verschillende stijlen. Van cartoon en strip tot meer technische tekeningen en met toepassingen in bladen, advertenties, campagnes enzovoort.